i HEART u

Tuesday, February 23, 2010

HippO!!!


Semue orang dalam dunia ni hipokrit… xde yg x hipokrit…. Aku sndiri pun hipokrit… and aku rse kalau orang 2 baek cm ne pun dye akn hipokrit jgak… betol x?or betol ke?

SALAH KE KALAU KITE HIPOKRIT UNTUK WAT ORANG SEKELILING KITE HEPPY?

SALAH KE KALAU KITE HIPOKRIT UNTUK DITERIMA ORANG?

SALAH KE KALAU KITE HIPOKRIT UNTUK JALINKAN SESUATU HUBUNGAN?

SALAH KE KALAU KITE HIPOKRIT UNTUK KEKALKAN FRIENDSHIP KITE NGAN KENGKAWAN KITE ESPECIALLY KAWAN RAPAT?

SALAH KE KITE KALAU DENGAN KITE HIPOKRIT, ORANG AKAN SAYANG KITE?

SALAH KE???


What I mean here is hipokrit tu dari segi cam bile orang tanye kite sumting and kte jawab bende tu ye padahal sebenarnye kte rse x… kte kate ye semate mate nk jaga hati die,x nak gaduh2 n xnak relationship putus just like that especially kawan baek…n last2 kt belakang kte talk2 sal bnde tue…?

For me ade betol n salah nye and ade baek n buruk nye based on situation…

One of my friend (lelaki) cakap,dye bnci gle orang hipokrit… ble aku tnye dye “ape pendapat ko sal orang hipokrit?”dgn selamber nye dye jawab

“FUCK! SANGAT LENGKAP… ;-)” sentap aku sekejap… hahahhaha… aku tnye ag “cm ne kalau dgn hipokrit wat org gmbire?” dgn selambe ag dye jawab “FUCK KUASA 3(xtaw plak aku yg fuck ade kuase…hehehhe). Dier je heppy,orang laen?” btol gak aku ble aku piker… based on his experience,dye pun trus ckap lepas je lepas 2 coz dye penah kene… lastly dye ckap aku ni kene bnyak lagi belajar sal care bergaul ble aku cakap aku lg senang aku sakit dr orang sakit… dye suroh aku berkawan ngan macam2 jenis orang which is geng punk,metal gothic,alim n cm2 ag… hohohooo… nyway tq 4 ur advice dude…


So skang ni cm ne… hipokrit ke x… ke jadi hipokrit based on situation… aku cnfuse la… coz ble pikir2 blk betol jgak ape mmber aku ckap 2 “org len hepy tp diri sndiri?” tp kalau berterus terang plak n kalau orang 2 xdapat terime(selalunye), boley jd gaduh n da x kawan… pening aku bile piker sal bende ni… huhuu..


OTTOKE???

Xpun org mmg nk dgr penipuan dri kebenaran coz itu akn hepykan semue org… org hipokrit ngan kite (kite xtaw) kte heppy… kte hipokrit ngan org (org 2 xtaw)org pun heppy…? Hurm…?

Xpun jd berani cm kawan aku ckap…terus terang je… be difference from others n hidup pun x dalam penipuan…TAPI BOLEH KE MASALAH NYE?

Conclusion nye jd hippo ke x...?


xpun mmg da nasib hidup manusia cm ni???

p/s:pade kengkawan or sspe,ble kawan ngan sye terime la sye seadanye... sy x perfect... sye mntk maaf kalau ade perbuatan or kate2 sye yg wat kalian terase hati especially kawan2 rapat sye sofie, ziezie,dyah n ika... sayang korg...sorry sbb x dapat jd yg terbaek untuk korang...

4 comments:

AFIQah said...

soalan2 gitu slalu gak berlegar2 d minda aku?

senandung semalam said...

so how???

reen_sofee said...

ko marah aku ke weh?

aku mintak maap laa kalo ko terase ngan aku.

aku pon tak perfect.

try nak jadik sehabis baik tapi tak mampu.

SORRY KAWAN!!

senandung semalam said...

aku x marah ko la... entry ni aku just nk lpas tensyen...jangan la terase... kite semue x perfect...