i HEART u

Wednesday, July 28, 2010

chelmoteso... biyaneyo...

semue orang ade mase heppy n unheppy... suka n duka...

bagi aku kalau kte ade mood ke xde mood ke muke kte mcm mne pun kne ceria...
jangan bagi orang sekeliling terkesan dengan mood kte...
sbb nanti kemungkinan kte akan mempengaruhi mmod org laen jugak...

aku dulu kawan aku tnye...
"ko ni xde masalah ke...slalu jmpe ko snyum je..."
aku selalu sangat cube sembunyikan perassan aku depan orang...
especially time aku bermuram durja...berdukacita...
sbb aku xnak bebankan kwan2 dgn masalah aku...
sbb kawan2 aku pun ade masalah...
aku xnak tambahkan beban dorang...

tp roomate2 aku kt mrsm dlu ckap...
"ishma,kmu kne luahkan ape yg kmu rse especially klau kmu sedeyh... jgn smpn sorang2 dlam hati..nanti sampai boleh jadi gila taw x..?"
tp aku siyes bukan jenis cte2 prob kt org...

cara aku release tensyen aku baring n dok diam2 atas katil or kat meja study... dengar music tahap volume paling kuat...smpai aku nangis...n then dah..
ok...
aku boley smile balik... ;)

tp makin lame makin matang n masalah pun makin banyak...
samapai kadang2 tue xtaw cm ne nak kawal emosi n ekspresi muka...
sedikit sebanyak aku taw orang sekeliling aku memang terkesan...
especially kwan2 rapat aku kt uitm ni...

sorry la ye..?
aku da berusaha semaksimum mungkin xnak tunjuk bad mood...
tp klau tertunjuk n kalian ternampak n wat korng xske n xselesa,
MINTA MAAF ea..?
aku x sengaja...

aku manusia biasa..
kerdil sangat...
klau nmpak mke aku masam cm cuka tue harap2 korg paham n wat xtaw je...
n jangan terasa sbb aku ni orangnye agak emo+ terasa+ sensitip...

aku da usaha sgt2 nk ceriakan kn muka aku ni...
tp klau mke aku x ceria tue,jangan la marah ke or ape ke...
okeyh..?
n kadang2 tue mmg aku x perasan aku wat muke xde mood...
tp padahal aku ade mood...
n kadang2 tue jgak tensyen sbb belajar...
dalam 1 hari bnyk sgt kne bwat...
huhuuu...

insyaAllah aku akan sedaya upaya semampu kudrat menceriakn muka aku...
supaya kalian x terkesan...
tapi klau terpacul jgak muke sengal tue mntak maap bnyk2 ye..?

muhshi2:MINTAK MAAF YE KAWAN2... ;( i'm not perfect...
muhshi2:nk derma daghah sok..
muhshi2:kau perlu muhasabah diri ishma... berubah demi kebaikan ;)

12 comments:

Fakhrur Razi berkata said...

huhu btol2
kalau kte nih jnis yg xske tnjuk mood kt org
inshaAllah org pun happy jer bler ad dgn kte =D

bukan penggoda said...

annyeong. saeppeun anha, nae chingu. :)

FeeQa said...

ha'ah la, kau ceria je aku tgk. riang sikit ati aku tgk :D

eik`S noName said...

ea...tp kat blog nnie mmg xprasan la, sbb xnpk muke kn....huhu
jadi kne sebut la ape mood skrg,...hek2

reen_sofee said...

hahahah
neh yg tak nak bg aku bace tadi eaa??
hahaha
tak pa tak pa!
no hal laa.
:)
ntah ko neh kalo de pape cite arr!
ish!
kite kan lame lagi bersama!
huahuahuahuahua
:P

Shukjessa said...

byk cara nak lepaskan emosi, cari yg paling ok. ade orang tak reti nak kawal emosi so sewenang2nye akan kena pada orang lain.

menjadi dewasa tidak seronok dan semudah di zaman kanak-kanak dahulu. tapi yang pasti kita seronok bila melihat kita makin matang dari segi pemikiran

hans said...

ar ar
betul
kadang2 mood kita mempengaruhi rakan2 sebelah

P/S : Hans! Asal Makin Kurus Bebenor Nih?

Khai The Kerozer said...

ishma...rilek sudaa....xmo emo2!!

HairiAks said...

Kita mcm sama lah.. slalu emo je kan... biasa lah... mne ada org yg perfect kat dunia ni...

FS said...

Kadang-kadang je aku dapat cover but most of the time, muka aku dah macam taik :DD

Hariz said...

waaaaa awak smile2 ye :)

New Entry Prof-Hariz
29 July 2010 @ 2 Month

naz said...

please come back haha