i HEART u

Sunday, July 25, 2010

jangan ye SAYANG?

Senang2 je ko kan?

Betol ke ape yg ko rase tue…?

Dulu ngan laen skang ngan laen..

Senang2 je perasaan ko berubah kan…?

Ko jangan la perngai cam ni…

Walaupun aku xtaw ape perasaan ko yg sebenarnye tp aku dpat rse perasaan ko tue cm sandiwara je…

Kejap je ko bertukar tangan kan…?

Sebab npe aku kate cm 2…

Ko bru je lepas yg sblom ni…

Ttbe da ade yg baru…

Xsampai sebulan x silap aku…

Coz setau aku perasaan tue ssh nk dilupakan…

Especially klau bnde 2 kte da penah alami…

Tp ko senang2 je dpat yg baru…

Aku bukan nak pertikaikan bnde ni sbb ni hal ko…

Aku bukan nak pertikaikan bnde ni sbb ko bkn aku punye

Myb aku xnak bnde ni terjadi sbb ko penah jd org kesayangan aku..

Tapi wlaupun dah x jd org kesayangan aku tp aku still concern kan ko…

Tapi aku jusat nk remind kan ko je…

Nanti karma le sayang…

Pastu baru la ko terkedek kedek cm itik mengadu…

Aku xnak la ko menyesal di kemudian hari…

Ye sayang ye???

Tolong la pertimbangkan ape yg aku cakap ni…

Plus ko jgn gne ape yg ko ade untuk dpat sesuatu demi kepuasan ko je ye?

Sebab bnde2 ni x kan long lasting…

Aku ckap mcm ni bkn sbb aku jeles ngan ko…

Bukan jugak sbb ko xfaham aku…

Sumpah tak coz aku ingat ko air tp rupa2 nye api.. (over sgt la plak perumpamaan nye)

Lagipun nanti ko akn cri aku n cite…

Padahal bnde 2 ko sndri taw bakal jadi…

And even kalau ko xcte pun aku akn dpat taw…

muhshi2:bnde ni ditujukan for spesific person... not only one people...

muhshi2:sayang sbb tue la ckap cmni ye...please dont misunderstand...

18 comments:

hans said...

wah
berbelit2 tulisan nya
susah nak baca

P/S : Kenapew Waks Niew? Shayer Tak Sukew Law!

soffea said...

betul. betul.

kadang2 pelik ngan sesetengah org..
dorg nie tukar cinta macam tukar baju.
mudah2 je..
as for me, sgt susah. nak tggu bertahun kot baru nak ade keyakinan balik.. bukan kite takmo move on, but it takes time. haih..

mungkin lain org lain cara. tapi beingatla~

hiro said...

setuju..ehhe

reen_sofee said...

ok.
tak buat makk
hahaha


hah, maleh nak login!
hahah
reen_sofee

Hamzah Ian said...

aku setuju jugak.. sorang sudah cukup.. tukar2 watpe

Shukjessa said...

hehe ape yg menariknye aku pun di dlm situasi yg same.

orang tinggalkan kita, kita redha je la kan tp masih berharap dan masih mempunyai perasaan kasih dan sayang itu.

TAPI... once...

dia dah dapat orang baru tatkala kita masih merana ditinggalkan dan diperkotak katikkan perasaan, perasaan itu mula membenci, dendam kesumat.

tapi last-last sebab sayangkan dia, dendam itu tidak lebih dari false alarm aje, mati begitu... kerana dia mengatakan ianya TAKDIR dan JODOH (takdir dan jodoh bercinta dgn org lain walau baru beberapa bulan dia minta break? WTF?!!)

dan akhirnya dia ditinggalkan jua kerana org yg die katekan sudah mencuri hatinya itu kembali kepada kekasih lama (WTF!) dan cuba meraih simpati daku... (WTF!)

mcm la aku ni pelampung, time nak karam je nak guna kan? time ko belayar atas kapal mewah, pelampung mcm aku ni buat hiasan je, tak pun simpan dlm peti.

p.s: jgn guna alasan TAKDIR dan JODOH kalau sendiri yang mencari dan mmg niat tak setia pun pada yang satu, Tuhan tu Maha Adil.

sori panjang haha

FeeQa said...

laki ka pompuan syg kau ni?

NICK IRFAN said...

er.. kenapa ni??? hmm.. menakutkan pun ade entry ni...

nuraimyasmin said...

yg kawen pun bole cerai. :)
hmm.. da susa nak pecaye sape2 skrg kan.

Atia Adina said...

Hi..umur masih muda...
Ayah n ibu saya pun berkawan masa muda..7 tahun pas tu kawen..
Yang penting kejujuran..ada jodoh x kemana

nas said...

kompius gak bce nie..
hahahhahaha..
woiitt,,
ape sayang2 nie ha?
blaja! hehehe

NICK IRFAN said...

hehe harap2 org yg awk tujukan dlm entry ni dia baca... hehe

eik`S noName said...

btol tu ape yg dikatakan tue...esyad stuju sgt2

HairiAks said...

hairi try bace.. 2-3 kali baru faham entry ni.... he3...

mR.sYaH said...

aku harap org yg ditujukan baca.. heheh.. wah rindu sama blog kamu..

Privacy_Resident said...

walaweh pusing kepala den baca ;)

Surat Untuk Mereka Yang Berak Tak Flush! ;)

hellioz said...

karma

what goes aroun d comes around
chillax....

aznizahazizul said...

yup! betul2...setiap apa yg kita bwt mesti akan dapat balasan...kalau jahat, maka balasan nya pn jahat lah...

anyway, biar kan aje org cenggitu...
kang die sedar lah langit tinggi rendah..