i HEART u

Saturday, July 3, 2010

jadi JANTAN skit boleyh x!!!



wahai para lelaki especially around me...
boleh x korang jd lebeyh JANTAN...
jangan la jd lembut...
plisss sgt...

dkat u aku laki mmg skit sgt2...
da la skit, pastu kaum adam ni nak mensikitkan lg diri dorg...
ape ni der... korg sedar la yg korg ni LELAKI...
bukan GADIS...?
TAW X? PAHAM X?
ke nk aku terang kan dlm bhse urdu, mandarin, korea or japan..?

spe tgk cte ni?semue pink kan brng dye?
cm agungkan plak org cm ni?


hri 2 time lepak2 kt foodcourt sakit sgt mata aku...
1 x ikut peratutan, dgn makin ramainye...
pastu ade la aku nmpak laki lembut...
bukan sorg tp lebeyh pade sorg...
sakitnye mata aku...
baju pakai ikut body gle, seluar pun ikut je kaki dorg yg comel 2...
ape nk jd ngan korg...
lepak pun ngan dak pmpuan... bawak beg segale bagai...

jalan pun terkepit kepit...
pmpuan pun x macam 2 taw x?
knpe la dowg ni mcm ni...
ade multiple personal disorder ke?

kadang2 aku tgk aku lagi lelaki dr dorg...
jalan pun aku lg macho...
pe cer ni..?
nk kate aku ni macam laki idak...
ladies je lg n stakat ni xde plak org pggl aku tomboi...

wahai para lelaki,
jadi la pe yg da ditetapkan utk korg..
ye?
sye mntk tolong sgt...
korg da la skit lepas tue nk sikitklan laki diri kowg...

korang ni pemimpin taw x...
bkn sbgai ketua keluarga,
malah ketua kpade semue ketua
korg fahamkan la identiti korg ni sebetol2 nye ye?

saye nak kahwin...
dgn lelaki sejati...
kadang2 aku prefer laki yg jahat n merokok taw x dr dpt lelaki yg lembut ni...
bukan nk kate yg merokok ni baek or aku nk sokong ke ape tp dowg lelaki...
yg lembut bukan aku nk cakap korg x laki tp kurang kelakian korg tue2...
ade paham...
tp aku xde la salh kan lelaki2 ini 100%...
sbb myb dowg jd mcm ni sbb keadaan sekeliling ke but then korg stil xley jd cm2...
be a man!


muhshi2:kte x ley expect kan ape yg akn jd dlm bersahabat ni ,kan?
muhshi2:rndu dgt kt umah...
muhshi2:u skang da penuh balik... wireless pun akn mkn lmbab n t sye da akn jarang uodate da...
;(

17 comments:

mR.sYaH said...

aku sokong tu.. klu lembt pun pakai r baju lelaki ni idak pki mcm perempuan.. geli r.. hahah..

reen_sofee said...

huhuhuh
lelaki yg tak berapa lelaki.
perempuan yg lebih lelaki!
hahahah

Sidratul Muntaha said...

Sy ada seorang kawan yg lembut ni.Gaya dia jer lembut tp dia stil buat apa yg lelaki buat and solat jumaat.

Tak boleh nak salahkan diorang sebab Allah beri diorang lebih gen hormon perempuan.Sesetengah diorang tak minta jd mcm tu and cuba nak berubah jd keras.Lelaki lembut pun salah satu kejadian Tuhan.

Pd saya tak kisahlah kalau diorang lembut tp jgn ubah jantina sudah. Itu terang2 haram.

P/S: Rindu rumah ke? Chaiyo' tunngu cuti! :)

nuriz said...

kisah lelaki lembut lak ek..emm dah la penagih dadah ramai, jd mat rempit lak ramai, pastu lelaki pon jumlah sikit dr popmpuan..pastu lembut le pulak..huhuhu kurang lelaki lagi le jawabnye

Farid MOFASAD said...

mak ayam marah ai ke mak ayam?






>>___________<<

Shukjessa said...

lembut takpe, jgn yg pons sudey la..

mcm sidratul cakap, ade yg lembut tapi still solat mcm lelaki.

aku pernah jumpe time aku duk perindu dulu, sorang brader ni agak lembut, jalan die agak lemah gemalai, suara pun lembut bagai.

tapi satu yang aku respek dekat brader ni, dia seorang muazzin (bilal) surau. Time die laungkan azan, mak datuk suara gagah perkasa habis.

Satu lagi dia ni rajin bagi salam dekat sesapa yang dia rasa Islam, baguih gila, start dari situ aku dah tak ngumpat die lembut, aku respek sebab selembut2 die, die lagi alim dari aku, heh...

so kalo nak kawen, tak semesti lelaki kene gagah, just pastikan dia seorang lelaki yang tidak bengkok ke mana-mana. sbb, kdg2 dpt suami lembut ni lg byk untung dari rugi.

sekeras-keras batu hancur jua dek titisan air kan...

be fair...

mimi saidi said...

aah la weh.kt uitm kedah ni rmai tol yg kepit2..

Days said...

ouh ade kawan mcm nih.ade ke dok same2 ngn aku usyar laki hensem.tensen sungguh dgn saingan yg sengit mcm tu hee

kumbang hitam said...

naseb baek aku hensem kacak dan bergaya....aha

Lelaki Ini said...

suke sidratul muntaha!

senandung semalam said...

betul kate sidratul muntaha...
ape yg dmksd kn dlm entry ni bkn spt yg sidarul byg kan tp yg gle2 lmbut pnye... yg mcm sngje nk jd bgtue..
huhuu

nadirah_nor said...

haiilahh
-________-"

nas said...

biase la tue...
mngalami kecelaruan emosi..
gol ini patut diselamatkan..
jangan biarkan mereka begitu jerk...
mereka patut gak diberi peluang bergaul ngan lelaki yg keras sket..ehehe

FeeQa said...

stuju, x maw lmbut2 ni nyaaah.

AkU said...

erk..kenapekah??
adekah..??
owh tidak...

NICK IRFAN said...

geli plak dgr? nape dorg nk jd pmpuan? adoiyai...

nuraimyasmin said...

btul3.. mmg banyak gle laki2 camtuh skg.. hahah! kat usm pon ade yg daring gile vavi ah. siap pakai baju kebaya ketat kott! aku pon tak penah pakai kebaya pegi kelas -____-''