i HEART u

Friday, June 11, 2010

blsan kpd sang suami...

Ni pulak balasan untuk surat abang tersayang…

1. Abang tengok la bola tu..ayang tak kisah…sepertimana abang, ayang pun busy ngan kerja2 belakang tabir ayang…shopping, pergi urut, spa dan sebagainya…tak kisah ayang abang nak tengok sampai pukul brapa pun asalkan kad kredit and wang saku untuk ayang penuh

2. Ayang TAKKAN ganggu abang untuk makan…sebab ayang akan makan kat luar..anak2 pun ikut…masa ni la nak cuba resepi baru kat kedai..abang makan la makanan semalam atau sekutunya yang ada kat dalam peti..kalau tak cukup, order ajer..ayang dah lekat no talipon kat peti sejuk..dail sendiri yer…coz ayang sibuk nak cuba resepi baru ni…

3. Makanan dalam peti sejuk mmg dah ada…semua jenis untuk panas guna mikrowave jer…selamat makan yer..

4. Jangan risau pasal anak coz ayang dah suruh bibik jaga…waktu ni la ayang dapat tido dengan lenanya coz abang busy depan tv….

5. Pasal kenduri, abang tak pergi pun takper, coz senang sikit nak balik lambat…kalau abang ada, kena balik awal tambah lagi kalau kenduri rumah saya…jadi boleh la saya bermalam sekali untuk kenduri..abang boleh duduk kat rumah yer…

Motifnya, wahai suami-suami yang kemaruk tv and bola, buat pengetahuan, masa ni la sebenarnya isteri-isteri dapat lebih rehat…tak yah nak jaga kerenah2 yang kadang-kadang mengalahkan budak kecik..
sekian..rasanya banyak lagi ni, maybe isteri-isteri lain boleh tambah….SELAMAT BERSHOPPING KENGKAWAN…

8 comments:

FS said...

haaa yeahhh, and musim worldcup ni lah tv di take over spenuhnya kaum adam -___-

kumbang hitam said...

ait... bunyik cam dh kawen je...
haha..eniway dpt rehat sebulan lbeh ekk prempuan...
alaaa join skali laa tgk...baru sporting..xD

senandung semalam said...

fs-taw xpe...seb bek skang aku kt u klau x jenuh nk brbut ngan abg aku...

kmbg htm-ne ade khwn lg..sngle ag taw... boley join klau tgk team yg ade owg ensem je...hahaha

Jantan Keparat said...

hahaha..
say x de bini!

♥ m y r a ♥ said...

oke,
time ni jugak lahna cri sekandel lama kan??
HAHA (:

senandung semalam said...

jntan kaparat-bkn ade ker?heheee

myra-xyah...yg dok blayar 2 kn ade... heheee

senandung semalam said...

jntan kaparat-bkn ade ker?heheee

myra-xyah...yg dok blayar 2 kn ade... heheee

senandung semalam said...

jntan kaparat-bkn ade ker?heheee

myra-xyah...yg dok blayar 2 kn ade... heheee