i HEART u

Monday, June 21, 2010

selamat hari raya!!!!

hari ni chek berhari raye wat kali ke-3...
hahhhahaaa...
yes...!heaven sgt...!!!
alhamdulillah...

korang pnye tbuh badan yg cntk n menggiurkan 2 penah cedera siyes x...?
xksh la kaki patah ke tgn terseliuh ke pnggang tercabut ke or leher tercabut...
msti ade yg penah kan...?
aku pun penah...

wktu 6 thun aku tejatuh tgge yg mmpunyai ank tngge lebeyh kurg 6 ank tangge...
wktu 2 tengah hari,wktu zohor...
tgh sedap2 bapak aku solat n my mom ngah mkn siang...
ttbe je "gedebukk"...mcm nangke busuk jatuh...

aku jatuh...sakitnye...
badan aku da terlipat dua...
kepale aku terlanggar + tercucuk kt bucu almari dapur...
ppeergggghhhh... mmg sedap r...
skit gle2 la...
darah pun membuak2 keluar...
ade la dlm 4-5 baldi...

ayah aku pun terus la smyg cepat2 n trun kt aku...
mak aku pun smpai xbsuh tgn la pnye terkejut...
then bapak aku agkat aku g ruang tamu n cari kain letak kt kepale utk stop kn bleeding...
aku just menangis je n pegang kepale aku tue...
mak aku pun turut menangis...
then makin rmai dtng umah tgk aku...
cm seleb pun ade wktue 2...hahhahhahaaa...
kakak n abg aku yg blk dr skool pun terkejot berok...
terjelepok la beg2 dowg...

then aku dibawak g klinik...
org2 dlm klinik 2 semue terkejut dgn jeritan merdu aku...
dktor n nurse2 tue berkejar2 ambk aku...
rse gak nek stretcher...

msuk2 je 1 bilik tue dowg ckp kepale aku kne JAHIT...
OMG...lg la kuat aku menjerit...
wktu kne jahit 2 rmai sgt nurse pegang aku n semuenye lelaki...
sorang pegang kaki,dua org pegang tangan,sorang pegang pinggang n 2 lagi pegang kepale...
mmg menggelupor la aku wktu 2 mcm ikan naek darat...

aku kne jahit lebey kurang 10 jahitan...
gle2 skit n skit n skit n skit sgt2...
bnyk hari gak la ku xgi tadika...(sian besfren i g sowg2 je tdika)
wktu tue pun mndi mak yg mndikan...
tp ble igt2 blk kelakar gak....
hehehehee... tp skt ttp skit owh...

slain 2 gak telinga aku yg xcapang ni pun ade kisah nye gak...
binatang wrne itam yg busuk 2 penah menggerudi telinga aku...
dye menginap lebeyh kuwg 2 mnggu...amt skt...
nk pegang telinga ni lgsung xboleh...
sntuh pun xleyh...
bntang durjana 2 tlah mgigit eardrum sye...
yg plng xthn wktu kt wad kecemasan 2 boleyh plak dktr pelatih kt situe ckap bntg 2 da kuar padehal x...
dye xcye ckap aku...
then lpas 2 mnggu terbukti ape yg aku ckap n rse 2 betol...
seb bek wktu 2 aku xreti lg nk saman2...
klau x dah jd jutawan dah aku...
heheheee....

muhshi2:dsbbkan 2 kmlngan tragis ni la mnybabkan kepale aku xbetol skit... bengong2...
telinga pun da kurang dengar...seb bek smpai xyah pakai alat pendengaran tue...
muhshi2:hari ni sejuk gle2... terase smpai tulang rusuk...xyah g oversea da klau cm ni... heheeee
muhshi2:mnggu ni plng best... spttnye ade 3 klas pkul 8 tp tggl 1 je... heaven sgt.... hahahhaaa..
hari ni plak xde klas...

14 comments:

HairiAks said...

Hehheeh...
ni mesti kes dh x sabar nak tggu raya kan.. tu tlis entry pasal raya..
ngeeee...
yg pasti puasa dulu baru crita pasal raya.. ngeee...

senandung semalam said...

da puase dah....
heehheee

kumbang hitam said...

apa binatang warna itam busuk tu?
kutu?haha kumbang? semut? ulat bulu? monyet?

reen_sofee said...

hahahah
sian binatang tuh weh!

Miss Anisah said...

tajuk raya..
tp story bkn raya..
u raya ape ni?
hoho

senandung semalam said...

raye owg pmpuan...
hahahhaahaa

sofee-kureng asem la ko....

kumbang-ntah..xtaw nme spesifik dye...kmbang kot... hahhaaaa

Lelaki Ini said...

wah..
same la kite!
pnah kne teruk gaks cedera!

madie said...

hoho..tragisnye xpirience:P

Sidratul Muntaha said...

hahaha...pandai kamu buat alasan. disebabkan kesan jatuh,otak jadi tak betol.lawak2.

jg diri.kalo dah besar2 jatuh macm tu,malu.hehe..

NICK IRFAN said...

wah! byk kemalangan ngeri awk hadapi yer? gerun sy dgr.. sy yg paling teruk pun cuma benjol kat kepala la sbb terhantuk tiang lampu... hehe

nas said...

chettt..raye ag ko....ehehehe...ak pon pena accident...pengsan lak tue..huhu...fobia nek moto sebulan...pas2 da ok..ahaha

NARDtheNERD said...

xpenah pulak kena ekciden teruk2 ni...
tamau lah.
=))

amaa said...

aku pon weh
teruk gak kene jahit kat pale neh
haha

FS said...

patut aku tengok kau x betul sikit kaaan, haha. gila teruk wehhh experience kau