i HEART u

Sunday, August 29, 2010

kenape mandat awak besar sangat dalam hidup saye..?

Assalamualaikum...
salam 1 Malaysia
salam MERDEKA ke 53...

susah betolkan nak lupakan seseorang yang kita suka..?
take time gile2...
mandat besar betol orang tue dalam hidup kita...
kadang2 naek menyampah aku dengan feeling ni...
bukan nye bg advantages but disadvantages...

sampai kadang2 tu jugak aku rase menyampah dengan diri aku sendiri...
menyampah dengan feeling aku sendiri...
menyampah dengan ingatan aku tentang dye...
menyampah sebaba kenape diri aku ni xbuleyh nak terima yang dye bukan untuk aku...
menyampah betol aku dengan diri aku sendiri...

makin nak lupakan makin kuat ingatan tentang dye datang...
makin nak lupakan makin kuat jugak rase rindu aku pada dia...
makin nak lupakan makin kuat kenangan2 manis dengan dye even kenangan itu cuma sempat dilalui n dirasai seketika sahaja...

betol la orang kate...
orang tu umpama virus dalam komputer or laptop...
sekali masuk susah sangat nak padam n sampai kekadang terus je jadi permanent dalam hati kita...

awak,
nape la memori ngan awak kuat sangat dalam ingatan saya padahal kita kenal sekejap je...
ape awak dah nuat kat saye eh sampai saya x boleyh lupe...
care awak yang sekejap je untuk saye tu pun sampai sekarang saye ingat...

awak,
saya taw awak xtaw ape sebenarnya yang ade dalam hati saya...
tapi saya rase awak boleyh agak...

so,
saya harap even kita xjadi seperti yang diharapkan,
hope kita boleyh jadi kawan...

and,
tahniah atas kejayaan awak mendapatkan biasiswa tue..
hope awak x sia-siakan nye...
bukan senang taw nak dapat...
ramai yang nak tp awak the lucky one...

awak,
kadang2 saya rase nak delete awak dr friendlist saye so saye xkan taw ape jadi dalam hidup awak...
xkan taw awak ngah kapel ngan sape...
xkan taw awak wat ape...
xkan taw ape feel awak waktu tue...
tapi tangan ni gagal nak digerakkan ke friend setting and delete awak dr situe...
bile nak buat je tangan saye tetibe kaku, beku...
saye x sanggup...
tapi bile xdelete saye akan taw awak ngah bual ape ngan makwe awak...
sye terkedu bile tengok status awak cakap i love you kat dia...
saya taw saye xde hak nak jeles ke ape ke...
tapi saya mintak maaf sebab saye still cemburu...
saye susah sangat nak elak bende tue...

kepada awak,
moga awak bahagia ngan life awak sekarang...
moga gembira bersame orang sekeliling awak...
moga berjaya dalam hidup...
moga selamat pulang ke kampung halaman nanti...

assalamualaikum...
;)
kalau dalam laptop saye benci virus...
tapi kalau dalam berkasih sayang saye suka virus....

muhshi2: gila betol ini perempuan...

12 comments:

HairiAks said...

mmm..mmg susah nk lupakan seseorg yg kita suka..
tp jgn lah mnyampah kat diri...
mknyenya,...awak dh jatuh cinta lah ni.. hik3..

aznizahazizul said...

yup...betul mmng susah nk lupekan...
tp percaya lah...mesti ade hikmah disebalik segala bnde yg terjadi....

Encik MamaT said...

itu adalah kenangan.. tak mungkin dapat dilupakan... akan tetapi dapat dielakkan daripada memikirkan perkara tersebut...

ehh.. betol ke ni... cincaii laaa..

TheHeartlessFeeqa said...

biasa lah, mmg payah nk lupa org yg kita penah syg

mR.sYaH said...

adat org bercinta..

take your time ishma..

nas said...

sabar ea ishma..
biaselah tue...
sape yang tak jeles kalo orang yang kita sayangi ada yang lain....
eloknyer janganlah delete dulu..
nanti kalo nyesal,pastu nak add balik pasti malu...huhu

hilman.teddy said...

jemput makan kurma kat belog saya. =D

mira said...

btol..
mmg susa nk lupakan org..
lg2 org yg kite syg..
nk lupekan mamak restoren dgn auntie tukg gunting rmbt sng sbb dorg ta involve lam idup kite ngat..

except if mamak tu bjaye wat kite singgah toilet 14 kali n aunty guntg rmbut tu tergunting bnd yg xsepatutnye.

sekian.

p/s: bunge bkn sekuntum.kumbang bkn sekor.(aceh...klasik!)

hans said...

yups
betul
memang susah
tapi boleh lupakan punya

P/S : Review Film : Step Up 3D Memang Gempak! Kalau Boleh Nak Tengok Lagi 4 Kali!

jabon said...

nape ya.....

khani said...

wew,,,,,

ANIS ASILA said...

i face the same thing too now! susah gila nak melupakan someone. it takes time. good luck with that! (: