i HEART u

Wednesday, August 18, 2010

ragam manusia!!!

Kenape dengan kau ye kawan..?

Kenape ko cam x puas hati je ngan aku..?

Mula2 aku ingat bende ni perasaan aku je…

Tapi sampai skang ko berperangai camtu lagi…

Dengan orang laen kau elok je…

Kenape dengan aku tidak..?

Aku buat salah ape ye kat kau…?

Setahu aku xde, sebab kita memang jarang bercakap…

So aku xdapat nak taw sebab ape ko cm bermusuhan dengan aku sedangkan kita xselalu bercakap sebab aku rase kalau kita selalu bercakap mungkin la ade sebab nye ko xsuke aku…

Kan..?

Setahu aku, seingat aku,aku memang xde wat salah pape dengan kau…

Kalau ade aku mintak maaf banyak2 and tolong gtaw aku nape kau x suke aku…

Boleyh x..?

Sebab aku xsuke la berada dalam situasi cam ni…

Menyesakkan kepala otak aku…

Kadang2 aku hairan jugak…

Kita x kenal orang tu tapi orang tu xsuke kita…

Apekejadahnya itu…

Don’t judge a fruit by its cover la babe…

Sampai ada kadang2 tu aku sanggup buat ape saja untuk orang yang cm xde reason untuk xsuke aku…

Kalau tetiba dia mintak tolong,aku terus setuju…

Sebab ape..?

Sebab aku nak dia kawan ngan aku…

Sebab nak dia suka aku…

Sebab nak dia anggap aku ni boley jadi kawan yang baik untuk dia…

Aku berusaha walaupun aku xpasti dengan resultnya sebab mak aku cakap…

“kalau orang buat jahat ngan kita,jangan balas dengan kejahatan jugak…balas dengan kebaikan n berdoa la kt orang tu…”

Aku dah berusaha tapi kau xnampak…

So lepas ni jangan terasa plak ye kalau aku xlayan kau..?

Bukan nak berdendam cuma aku nak take time redakan jiwa aku yang kacau ini…

Harap maklum…

CONTOH UMUM:

Even ramai cakap xsuka kat someone tu ko jangan la terus xsuka orang tue…

Cuba ko judge dulu orang tu macam mane…

Ko kenal dulu hati budi dia….

Lepas ko kenal n ternyata ko xsuke orang tue up 2 u la nk suka dia ke benci ke ape ke...

Boleyh x..?

Be fair la…

muhshi2: kawan,rakan,teman,sahabat memang susah nak dijangka... pape pun terima mereka seadanya sebagaimana kita menerima mereka seadanya...

muhshi2:aku terasa ngan kau tapi aku still sayang ko and xkan sesekali ungkit apa yang aku x puas hati sebab aku sayang persahabatan ini...

18 comments:

soffea said...

huhu.. kwn nie macam2..
sabar la ishma.. ade hikmah tu ;)

aznizahazizul said...

ishma just ignore je org mcm tu....bwt baik je...lama2 die akan sedar salah die...biasalah tu...perempuan...heheh

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

itu yang di namakan manusia ...sabo ye

nas said...

betul tuh...
kalao kita xske ngan budak tue,jgn ckp terang2an..just dalam hati jerk..tapi jgnlah xsuker jerk..kite kne harap2 dia akan berubah..

Hariz said...

kita x kenal terus buat sangkaan kan :(

hellioz said...

ramadhan ni ramai btol manusia yg rage

gyahahaahhah~

ni gwa namakan PURE RAGE
sebab setan kena ikat...

btw, chillax meyh
kalau lu xde buat prob dgn dy let her be her

n lu jadik diri sndiri je
senang~
gyahahahahah~

Anonymous said...

tapew ishma! aq kn ade.. kew aq orangnye? ahaks! chill bebeh! the world does not stop spinning for that kind op person of course..

-junichi-

A person on Earth said...

ni kes parah nie...kes aku lak sebaliknya...member aku x reti2 bahwa sesungguhnya org x suka dia.....tp dok truskan prangai dia yg x brapa d sukai ramai tuh....huhuhuhuhuu

cahayachenta said...

hah.. aku penah alaminya... kdg aku pelik dia ni cemburukan aku ke apa... slalukan bila aku ckp dgn dia, dia buat bodo je... tu x pa lagi.. yg paling aku geram dgn org lain bukan main rancak je mulut dia sembang..

nasib baik skrg aku dh xyah lihat muka dia.. masing2 dh keja jauh2...
aku pun dh malas nk amik tahu hal dia...

TheHeartlessFeeqa said...

kwn2 ni, mcm2 perangai

mR.sYaH said...

walau xsuka pun jgn tunjuk sgtkan.. aku pun ramai gak yg xsuka tp xdelah tunjuk depan2 sbb kte bkn nk cari gaduh cuma xsuka dgn sikap dia tu.. xpelah ishma.. bersabalah.. :D

NICK IRFAN said...

mcm2 ragam kwn2 awk ni? sabar je la... lain org lain perangai dia.. :)

apik said...

jentik je telinga dia..

eik`S noName said...

itew kne la pandai berkawan dgn org...and knal mrk skali dgn perangai mereke...dgn care camnie kwn2 akan senang dgn kitew..hihihi

ejum said...

banyakkan bersabar..dan banyakkan berdoa..
insyAllah satu hari nanti masalah ini akan selsai jgak..

:)

hans said...

yups
kadang2 aku terpengaruh juga tapi bila aku dapat kenal sendiri kadang2 apa orang kata betul dan kadang2 x
so,kesimpulannya lebih baik kenal sendiri melalui mata dan hati

P/S : Prank Bulan Puasa Yang Menjadi! Tahniah Casey! LUKENABEB!

nanie (✿◠‿◠✿) said...

jgn kwn gn dye..:)

naz said...

ok terpancar api api kemarahan. tetapi jangan biar ia meletup pula