i HEART u

Friday, August 6, 2010

sehari bersama jumaat...

Assalamualaikum...
hari ni pukul 8 ada bengkel solat...
bertempat di Surau Malinja...
tapi x start tepat pada waktu nya...
dalam pukul 9 baru start...
its okay la...
sebab Ustaz Aminuddin tu dtg dr Alor Star...
lulusan universiti Al Azhar n skang jd pengajar kat Insaniah...
ustaz ni jugak merupakan penceramah terkenal di kedah...

sementara menuggu ketibaan ustaz tu ad sorang wakil mpp dr uitm Sabah bg ucapan...
ok la..agak lawak la jgak Mahathir tu..
hahahhahaa...

first2 agak boring la mase permulaan...
sempat la jugak menguap 10 kali..hahahahhaa...
plus,ustaz tu nampak cam serius semacam je...
dengan tanda hitam kat dahi dia...
wah...teruja aku..

tp lepas tu da jadi best...
bila dia start wat practical nk tunjuk kat ktorg, da start best...
makin lama makin lawak..
tq ustaz...bnyk yg saya dapat pagi ni...

actually aku nak cte kt korang yg sebenarnya banyak yg aku and mungkin kalian jugak xtahu pasal kesempurnaan solat yg sebenar-benarnya...
tp aku akan cerita kemudian sebab nak terangkannya perlukan penulisan yang teliti...
insyaAllah klau ade kesempatan aku akn menulis...

lepas je kitorang g bengkel solat,
kitorang terus keluar...
first time kuar pakai baju kurung..
hahhahaahaaa...

ktorg g tgk movie
The Last Airbender...
4 star...best..lawak ade...action ade...
tp ade jgak terkesan teknik cgi dorg...
ade yg nmpak cm xreal...

tp tengah2 syok tengok klimaks cerita tu,
tetiba ade sorang pakcik ni dtg duduk sebelah kawan aku...
seat sblah dye kosong...
pak cik tu gila seks...
dye pandang je kitorang...
da la dengan seluar pendek and bawak beg plastik...
kitorang pun ape lagi da start takut n saling pegang tangan la...
da la pakcik tu duduk x senonoh n dye ade wat something yg x senonoh gak(jijik:x;ey nk cakap)...
x malu betol..tua2 wat jugak perangai cam tu...
seb bek la x kena raba ke ape ke...
selamat...ade Allah yg melindungi...

then dengan berbaju kurung gak kitorang g karaoke...
semua orang pandang kitorang sebab pakai baju kurung...
salah ke pakai baju kurung masuk karaoke..?
bagi aku agak x elok skit la tapi aku g situ bukan nak wat bende x elok...
just nak lepas gian nyanyi je..
lagipun kitorang tetap menjaga adab dan tatasusila...
lagipun tempat tu x gelap n open...
aku rase x salah..
tu dari pandangan aku la...
bagi orang laen aku xtaw..
yg aku taw as soon as aku jage manner itu dikira ok bagi aku...
tapi kalau smpai masuk kelab tu xde la kan...

kebetulan kt vm ade pc fair...
so aku yang memang kempunan nk beli external ni akhirnye dpat jugak beli...
RM 170... 320 gb...
actually nk beli yg below 300 gb coz ada kawan ayah aku cakap external xelok beli yg exceed 300gb..
tp disebabkan semua booth jual paling rendah 320 gb je aku pun beli la jugak...
hahahahhahahaa...

muhshi2:xrugi pegi bengkel solat...
muhshi2:congrate to ika sam coz dpat anak sedara perempuan hari ni...
muhshi2:penat sangat2..
muhshi2:hari ni sangat best...

10 comments:

reen_sofee said...

konklusi nye,
esok kene siapkan global!
hahahah
serius aku cuak ngan apek tua tuhh!!!
sumpah!!!

FeeQa said...

byknye xtvt kau hri ni.

HairiAks said...

wah.. bnyak join aktvti ek.. tu yg pnat sgt... jgn lupa rest k... tc...

kumbang hitam said...

betol...last airbender sangat sangat sangat sangat best...wah melampau... i'm having a blast!!

NICK IRFAN said...

wah! mcm2 cte ade... best btol padat aktivti... :)

nas said...

movie tue???
huhu..
waaa..
bestnyer..
ak nie xberpeluang dpt g sane..huhu

hiro said...

mengapa tak pergi solat jumaat? aishh.

mR.sYaH said...

wah hari yg menyeronokkan... xsalah pun karaoke tu.. janji jgn buat benda xsenonoh.. aduh ka beli lg muarh dari aku.. aku pun 320 gb gak..

hans said...

apa orang tua tu buat oit?
patutnya korang sembur jer dengan serbuk lada
hohoho

P/S : Review Novel/Buku : Naskhah Natrah Karya Fatini Yaacob Wajib Dibeli Dan Dibaca!

Hamzah Ian said...

wa~~ gua bace pun jeles